Fransk Bulldog

Kennel Hvalpely

Hvad kræver det at have en Fransk Bulldog?

Kærlighed, humor og en ikke for sart næse.


Som udgangspunkt er en fransk bulldog en utrolig nem hund, og den egner sig fremragende som førstegangs hund, i det den hverken er dominerende, aggressiv, har brug for en meget stærk leder, eller på anden måde er krævende. Den franske bulldog er en sød, venlig, charmerende lille ”klovn” der vil kunne underholde sin familie i mange timer med sjov leg. Den elsker alle mennesker, om det er børn eller ældre skelner den ikke imellem, den deler gerne ud af sin kærlighed til alle. Den franske bulldog kræver en familie som kunne tænke sig at have den som et ligeværdigt familiemedlem, den vil være dér hvor familien opholder sig, og vil aldrig kunne trives med et liv i eksempelvis hundegård eller forvist til en baggang. Den hører til i sofaen, på skødet af sine mennesker og ellers i den mest luksuriøse hundekurv man kan opdrive.


Den er enormt kuldskær, HADER kulde, vand og andet trist vejr, men elsker til gengæld solskin, varme og en tændt brændeovn om vinteren! Man skal regne med at skulle investere i en lille frakke til sin franske bulldog til brug om vinteren, ellers fryser den alt for meget på de daglige gå-ture. En fransk kræver ikke oceaner af motion, men skal gerne motioneres mindst en time dagligt.   


Den elsker at lege med andre hunde og kan sagtens tumle rundt i haven eller parken i timevis sammen med ligesindede. Den er ikke altid verdens nemmeste hund at opdrage, kalder du på din franske kan det godt være den lige giver sig tid til at tænke over, om det nu også kan være rimeligt at den skal komme….. Den kan godt lære almindelige kommandoer som dæk, plads og bliv – men meget mere skal man nok ikke forvente at den gider stå model til. Det er meget vigtig man fodrer sin franske bulldog rigtigt. Den skal IKKE have madrester – den tåler dem dårligt og vil ofte både kaste dem op, samt prutte endnu mere forfærdeligt end ellers, hvis den har spist menneske mad. Den vil gerne have tyggeben, men tåler her også de almindelige hud ben meget dårligt, den skal have de hvide, forkogte ben i stedet, det kan dens mave bedre håndtere. 


Et par ord om helbreddet: Man hører ofte at de franske bulldogs er nogle forfærdelige skravl som lider af alskens sygdomme. Dette er heldigvis ikke tilfældet med franske bulldogs fra seriøse opdrættere!! Men kan være tilfældet med hvalpe avlet udelukkende ud fra princippet om hurtigt profit, hvor der ikke er taget hensyn til sundheden og hvalpene måske endda kommer fra østlande med dårlig fodring af den drægtige tæve, og hvor de bliver taget fra moderen alt for tidligt. De franske vi avler her, er ikke syge hunde, de har en god vejrtrækning, ikke for kort snudeparti, ingen eksemer eller allergier, ikke problemer med patella luxation (det tester vi for inden avl) og vi avler mere efter sundhed og godt temperament, end efter flotte udstillingsresultater.Man skal altid se sig godt for når man køber hund, dette gælder i særdeleshed også for den franske bulldog, lyt til hvalpens vejrtrækning når i besøger den, hvis den har problemer med at løbe og lege og gisper efter vejret, er det ikke en sund og rask hvalp. Den må godt snorke lidt når den sover, men skal som udgangspunkt ikke gøre det i vågen tilstand.


Sidst men ikke mindst skal man med en fransk i huset være indstillet på at den prutter! Meget af det kan mindskes med korrekt fodring, men lidt gas vil der vist altid være i maven på dem. Tag det med et smil – og det samme gælder dens højlydte snorken, den kan af den grund være svær at have med i soveværelset, med mindre man har et ekstra godt sovehjerte eller nogle super gode ørepropper.