Bullmastiff

Kennel Hvalpely

Livet med en Bullmastiff


Hvad kræver det egentligt, at have en Bullmastiff i huset?  Det enkle svar må være ”en stor sofa.”  og ellers bare glæden ved at have en stor, varm, trofast bamse ved sin side. Bullmastiffen som jeg oplever den er utrolig nem. Vores Abbie elsker alle hun møder på sin vej, hun nyder enhver form for opmærksomhed og stiller aldrig høje krav til sit menneske. Man skal naturligvis ud og gå ”i alt slags vejr” og kommer man hjem fra en tur i regn og blæst, er det bestemt en fordel hvis man har en baggang/bryggers hvor hunden lige kan tørre inden den drøner ind i sofaen og slænger sig. Fodringen af din Bullmastiff skal være konsekvent og gør dig selv den tjeneste ALDRIG at give den fra bordet… for ellers vil den sidde og savle meget kraftigt hver gang du spiser. :(  Vores må heller ikke komme i køkkenet under madlavning, men hun må gerne ligge i sin kurv i nærheden og følge slagets gang.


Træning/opdragelse af din Bullmastiff skal gøres kærligt og konsekvent. Den må ikke hoppe op (dels fordi det er en stor tung hund og besøgende måske ikke værdsætter den form for velkomst kys, og fordi det er skadeligt for dens hofter at stå meget på bagbenene). Jeg synes for mit eget vedkommende, at Abbie har været utrolig nem at opdrage. Når din Bullmastiff er hvalp skal du passe godt på knoglerne, dvs. ingen super lange gåture og helst ingen vild leg.


De fleste Bullmastiffer passer godt på hus og hjem, uden dog at være specielt ”aggressive” eller gøende. Men skulle der opstå behov for det, så vil den altid forsvare sine mennesker.


Som du sikkert har hørt/læst om andre steder, så forsvarer Bullmastiffen ved at vælte og fastholde den ubudne gæst, og ikke ved at æde dem levende. Du kan læse masser om Bullmastiffens oprindelse andre steder på nettet, så det vil jeg ikke gå ind i her.


Den daglige pleje udgøres af gåture, måske tørre mulen lidt når den har drukket vand og ellers så er det bare verdens roligste, kærlige hund som elsker at putte med dig i sofaen eller ligge stille ved dine fødder og sove mens du arbejder. 


Velkommen i klubben som Bullmastiff ejer – jeg ved du vil elske det :)